Маски трябва да се носят дори и вкъщи, ако сте с хора, с които не живеете, призова официален представител на властите в Мадридския регион, макар че признава, че няма начин тази препоръка да стане задължителна, информира "Ройтерс".

Испания е въвела едни от най-стриктните правила за носене на маска в Европа. В Мадрид маските са задължителни на обществени места. Испанците не са задължени да ги носят, ако са на открити пространства и спазват дистанция от 1,5 метра. В по-голямата част от страната те трябва да ги носят на обществена места, без значение дали спазват дистанция, но не са задължавани да го правят по домовете си.

Испания получава €140 млрд. за възстановяване, а Франция - €40 млрд.

Испания получава €140 млрд. за възстановяване, а Франция - €40 млрд.

Той определи сделката като голям успех за Европа и Испания

"Ние препоръчваме, като предпазна мярка, носенето на маски в частни пространства, където има срещи или събирания на хора, с които не живеят заедно", призова Енрике Ескудеро, здравният шеф за Мадридски регион.

"Ние смятаме, че е важно, тъй като повечето огнища се случват на семейни или приятелски срещи, или празненства, на които се събират хора, които не живеят заедно", подчерта Ескудеро.

Той поясни, че всеки сам трябва да реши дали да носи маска на частни събирания. Представителят добави, че повечето хора в Мадрид вече носят маска на места, където не е задължителна.

Мадрид е един от най-тежко засегнатите региони в Испания.

Избиват 100 000 норки с COVID-19 в Испания

Избиват 100 000 норки с COVID-19 в Испания

Животните са били развъждани във ферма в Арагон