Българин с американски паспорт е задържан за убийството на баща си и по-малката си сестричка в дома им в гр. Джорданвил, САЩ, съобщи Bulgaria ON AIR. Двете жертви са убити с нож.

Извършителят е опитал да се самоубие. 9-годишният му брат е останал невредим след касапницата.

Сигналът за трагедията е бил подаден от съседи на 19 септември в 19:11 ч. Пристигналите на място полицаи са заварили 22-годишния Майкъл Андреев-младши в предния двор на къщата с порезна рана на врата. До него са намерили нож, с който младият мъж е опитал да се самоубие. Когато влезли в къщата, открили в локва кръв 67-годишния му баща Майкъл Дж. Андреев и 12-годишната София Трусова.

Дошли спешни медици, но те само констатирали смъртта на жертвите. Униформените извикали хеликоптер, който откарал ранения Майкъл Андреев-младши в Университетската болница в Сиракуза, където е бил опериран. Веднага, след като е бил изписан, е арестуван, а съдът в град Харкимър го е оставил зад решетките с най-тежката мярка за задържане, без да определя сума за парична гаранция.

Засега извършителят отказва да посочи пред разследващите причината за жестокото престъпление. Андреев-младши е обвинен за убийство от втора степен и за престъпно притежание на оръжие.

Майкъл има още двама братя, които живеели отделно от семейството. Те спешно са заминали за Джорданвил, за да се погрижат за оцелелия си 9-годишен брат, съобщава американската платформа GoFundMe, набираща средства за семейството. Единият от тях следвал в Американския университет в България, другият се обучавал в академия на военновъздушните сили на САЩ. Досега са събрани 5500 долара от необходимите 75 000, необходими за покриване на разходите за погребението на жертвите и за подпомагане на грижите за по-малкото дете.

Ако бъде признат за виновен, Майкъл-младши може да получи доживотен затвор, защото смъртната присъда в щата Ню Йорк беше отменена през 2004 г.