Варални бомби поразиха най-голямата болница в сирийския град Алепо. Това съобщават в Туитър неправителствени организации.

За момента няма информация за убити и ранени.

Си Ен Ен допълва, че болницата М10 е ударена за втори път в рамките на четири дни.

Говорителят на сирийско-американската медицинска общност обясни, че болницата е ударена от две варелни бомби, две касетъчни бомби и най-малко една ракета.

В петък болницата  е отворена за оказване на основна спешна помощ, след като заради въздушни удари два дни по-рано е била затворена.

Само в петък през лечебното заведение са преминали 84 пациенти, включително 22 деца. 16 от тях са починали, включително 5 деца.

„Имаше пряк удар по болницата”, категоричен е говорителят на сирийско-американската медицинска общност. Ударите са нанесли огромни щети на сградата, унищожили са всички прозорци. В лечебното заведение е имало персонал и пациенти.

Франция осъди бомбардирането на болницата в Алепо, заявявайки, че обстрелването на здравни заведения и персонал в обсадения сирийски град представлява военни престъпления.

На техните извършители ще бъде държана сметка, се заявява в становище на външния министър Жан-Марк Еро.

„Франция мобилизира за Съвета за сигурност, за да сложим край на тази неприемлива трагедия”, допълва той.  

В Алепо се водят ожесточени боеве между правителствените сили и въоръжени групировки, някои от които преддставители на опозицията, както и терористични групи.

От месеци хуманитарните конвои нямат достъп до сирийския град заради боевете.