Специалният представител на САЩ за Иран Брайън Хук предупреди, че Вашингтон ще наложи санкции на всяка държава, която внася петрол от Ислямската република, информират руски медии.

В момента няма в сила привилегия за държави, които купуват петрол от Иран. Ние ще санкционираме всяка незаконна покупка на ирански суров петрол, подчерта той пред журналисти в Лондон.

Меркел обсъди Иран и търговията със Си, Тръмп и Путин

Меркел обсъди Иран и търговията със Си, Тръмп и Путин

Меркел и китайският лидер Си Дзинпин са съгласни, че иранският ядрен въпрос трябва да бъде разрешен мирно

Хук предупреди, че Вашингтон ще затегне санкциите срещу Ислямската република, "докато не реши да бъде нормална държава".

Американският представител също обеща САЩ да проверят медийна информация, че Китай получава ирански петрол. Според Хук САЩ се опитват да блокират 50 милиарда долара приходи за Иран от износ на петрол.

Обвинявайки Ислямската република в многократно отхвърляне на дипломацията, Хук припомни, че президентът Доналд Тръмп повече от веднъж е подчертавал, че ще приветства възможен разговор с Техеран.

Представителят заяви, че Европа има избор: ще прави бизнес със САЩ или с Иран.

В Иран става все по-зле, особено за младите

В Иран става все по-зле, особено за младите

Не виждат бъдеще в страната си…

Отделно говорител на иранското външно министерство сигнализира, че Техеран е готов да предприеме допълнителни мерки, ако европейските държави, подписали се под ядрената сделка от 2015 г., не успеят да защитят Ислямската република от санкциите на Вашингтон.