САЩ призоваха да не се консумират кубински ром и пури. Вашингтон смята, че двата най-известни кубински продукта помагат за финансирането на комунистическата "диктатура" на острова, информира АФП.

Куба: Болтън потвърди опасността на САЩ за региона

Куба: Болтън потвърди опасността на САЩ за региона

Болтън определи външната политика на президента Тръмп като некомпетентна и лишена от стратегия

"Икономиката на Кастро разчита на кражбата на частна собственост и репресирането на народа. Произвежданите от режима кубински пури и ром са лукс, който не струва човешката цена", написа в "Туитър" помощникът на държавния секретар на САЩ за Латинска Америка Майкъл Козак.

Дипломатът публикува и снимка със запалена пура и зададе въпроса дали си струват. По-късно той публикува снимка с ром и призова хората да "консумират отговорно".

САЩ върна Куба в черния списък с подкрепящи тероризма страни

САЩ върна Куба в черния списък с подкрепящи тероризма страни

Хавана не съдействала на Вашингтон за траен мир в Колумбия

Кубинският ром е легендарен, преди режимът да го открадне, за да финансира репресиите си. Сега всяка продадена бутилка държи кубинската диктатура на власт по-дълго. Още ли се наслаждавате на "Мохито", попит той.

Нито кубинският ром, нито пурите могат да се купуват законно в САЩ, които поддържат ембарго от 1962 г.

Рязко охлаждане на отношенията между Вашингтон и Хавана настъпи, откакто президентът Доналд Тръмп влезе в Белия дом, въпреки че предшественикът му Барак Обама предприе политика на разведряване.