Великобритания има достъп до 12 000 единици апаратна вентилация, след като закупи още бройки от доставчиците, а фирмите увеличават производството им. Това обяви здравният секретар на Обединеното кралство Мат Хенкок.

"Постигнахме сериозен напредък по това, сега има над 12 000, с които успяхме да се сдобием", каза той пред радио Би Би Си. "Започнахме с 5000, купуваме вентилатори и и разговаряме с компании, които ще започнат да произвеждат вентилатори", обясни той.

Великобритания връща от Перу със самолет граждани от ЕС

Великобритания връща от Перу със самолет граждани от ЕС

Полетът ще се реализира от Лима на 23 март

Хенкок подчерта, че полагат "военни усилия" в борбата срещу коронавируса. Той поясни, че армията доставя необходимите материали на Националната здравна служба.

Повече от 5700 души са с коронавирус в страната, а починалите са над 280.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват около 340 000 случаи и близо 15 000 починали в 167 държави.

Великобритания затваря заведения, поема 80% от заплатите на служители

Великобритания затваря заведения, поема 80% от заплатите на служители

Поредната страна с драстични мерки срещу коронавируса

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".