Европейската комисия съобщи, че е получила документи от Великобритания, които очертават идеите за споразумение за напускане на ЕС на 31 октомври, информира ДПА.

Говорителят на Комисията Мина Андреева поясни, че документите ще осигурят базата за "технически дискусии" днес и за разговори в петък за правила, свързани с митниците, производството на стоки и хигиената.

Документите отразяват идеите на Великобритания, обяви по-рано говорител на британското правителство. Те обаче не включват конкретни предложения, а точки за обсъждане.

Ще внесем официални писмени решения, когато сме готови, а не според изкуствен краен срок, коментира британският говорител изказването на финландския премиер, че Лондон трябва да представи предложения до края на този месец.

ЕС с ултиматум към Лондон: Предложения за Брекзит до края на месеца

ЕС с ултиматум към Лондон: Предложения за Брекзит до края на месеца

Анти Рине заяви, че страните членки са постигнали договореност, че алтернативите трябва да бъдат представени в писмен вид до 30 септември

По-рано днес министърът за Брекзит на Великобритания Стивън Баркли призова Брюксел да покаже "креативност и гъвкавост" на преговорите.