Великобритания не се страхува да напусне ЕС без споразумение.

Това обяви премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей в края на ежегодната конференция на Консервативната партия, която се провежда в Бирмингам, пише "Гардиън".

Поискаха вот на недоверие срещу Тереза Мей

Поискаха вот на недоверие срещу Тереза Мей

Джеймс Дъдридж е изпратил писмо на сър Греъм Брейди

Според Мей правителството трябва да изпълни резултата от референдума през 2016 г., но в същото време Лондон трябва да поддържа добри отношения с ЕС.

Министър-председателят подчерта, че повече от всеки друг тя иска споразумение, но не е подготвена да бъде на всяка цена.

Великобритания не се страхува да напусне ЕС без споразумение, ако трябва да го стори, обяви тя, аплодирана от присъстващите делегати и предупреди, че ще бъде трудно без сделка, тъй като ще се наложат мита.

Първоначално ще бъде трудно, но в крайна сметка Обединеното кралство ще просперира, добави тя.

Борис Джонсън разкости плана на Мей за Брекзит

Борис Джонсън разкости плана на Мей за Брекзит

Това е моментът, има време да отхвърлим "Чекърс"

Премиерът изтъкна, че трябва да изпратят ясно послание: двата варианта, предложени от ЕС (Норвегия и Канада), са неприемливи. Тя отново повтори, че уважава ЕС, но очаква същото и от Брюксел.

По време на речта си Мей нападна наречената от нея "партията на Джереми Корбин" и призова консерваторите да се обединят на последния ден на партийната конференция в британския град.

Юнкер предупреди Мей: Без сделка за Брекзит, ако не се договорим за ирландската граница

Юнкер предупреди Мей: Без сделка за Брекзит, ако не се договорим за ирландската граница

ЕС все още иска споразумение

Според нея Лейбъристката партия е изоставила принципите на Хъг Гейтскел, Джеймс Калахан и Клемент Атли, наричайки възникналия в партията на лейбъристите скандал с антисемитизъм "национална трагедия".

Тя попита дали Джим Калахан би поискал от руснаците да проверят отровата, която са използвали и дали Атли ще каже на британските евреи, че не са англичани.

Мей вярва, че лейбъристите отхвърлят общите ценности, които обединяват партиите на Острова.

Мей: ЕС не е като СССР

Мей: ЕС не е като СССР

На масата в ЕС има държави, които са били част от СССР

Тя подчерта отговора на правителството по случая "Скрипал" и открои разликата с подхода на Корбин, който настоява за международни действия и налагане на санкции от страна на Съвета за сигурност на ООН, където Русия има вето.

По думите й лейбъристите са готови да приемат всяко споразумение с Брюксел, без значение колко е лошо за Великобритания.

Тя повтори, че е против втори референдум.

Ако торите не се обединят, "рискуваме да няма Брекзит изобщо", предупреди Тереза Мей и увери, че най-добрите дни предстоят.

Мей каза още, че консерваторите трябва да бъдат "партията за всички" и подчерта, че са прекратени мерките за строги икономии, намеквайки, че 10 г. след финансовата криза ще увеличи държавните разходи.

Преди речта си премиерът на Обединеното кралство танцува на Dancing Queen на Abba.