Великобритания регистрира 31 117 новозаразени с COVID-19 към четвъртък, предаде "Ройтерс". Това е скок от 27 734, отчетени ден по-рано.

След като случаите спаднаха през предходните седмици, през тази отново тръгнаха рязко нагоре, показват правителствените данни.

Страната също така съобщи за 85 смъртни случая в рамките на 28 дни след положителен тест, в сравнение с 91 през предходния ден.

Задължителното носене на маски в Англия отпада на 19 юли

Задължителното носене на маски в Англия отпада на 19 юли

Това съобщи днес британският премиер Борис Джонсън

Припомняме, че по-рано днес Англия обяви, че отменя карантината за напълно ваксинирани посетители от Европейския съюз и САЩОтпадането на досегашната мярка влиза в сила от следващата седмица. Очаква се това да даде огромен тласък на авио- и туристическите компании.

Въпреки че новото правило важи за Англия, се очаква скоро то да бъде последвано и от останалата част на Обединеното кралство.

"Денят на свободата" на премиера Борис Джонсън, завършващ едногодишните ограничения за COVID-19 в Англия бе помрачен в понеделник от нарастващи инфекции, предупреждения за недостиг на супермаркети и собствена принудителна самоизолация.

Отслабената връзка между нарастващите случаи и тежките заболявания е едно от оправданията на правителството за премахване на ограниченията, въпреки че много учени и други критици казаха, че този ход идва твърде скоро.

Външно пояснява: Пътуваме до Англия и Шотландия без карантина, но с тест за COVID-19

Външно пояснява: Пътуваме до Англия и Шотландия без карантина, но с тест за COVID-19

Изискването остава, въпреки че страната ни вече е в "зеления списък" на Великобритания