Сътрудничество в борбата с коронавируса, който настъпва в целия свят. Това поискаха властите във Венецуела от съседна Колумбия.

Вицепрезидентът Делси Родригес предупреди, че един от осемте венецуелци, които дадоха положителни проби за коронавирус в събота, е дошъл от Колумбия, затова тя отново призова президента на съседната държава Иван Дюке да координира съвместни действия, които предотвратяват разпространението на тази пандемия.

Първи два случая на COVID-19 и във Венецуела

Първи два случая на COVID-19 и във Венецуела

Тежки времена за латиноамериканската страна

"Координацията между здравните власти на Колумбия и Венецуела е спешно необходима за благополучието на двата народа. Глупостта трябва да спре", написа Родригес в официалния си акаунт в Twitter.

"Отвъд всяка идеологическа, политическа, конюнктурна или структурна разлика, която съществува, това е пандемия, която вече е обявена от Световната здравна организация и трябва да бъде адресирана", заяви министърът на външните работи на Венецуела Хорхе Ареаса.

Междувременно, 7 щата в страната са поставени под карантина. Това обяви президентът Николас Мадуро.

Сред тях е и столицата Каракас.

Новината за разпространението на вируса е дълбоко тревожна предвид състоянието на здравеопазването на Венецуела. Страната се намира в тежка икономическа криза.