Русия гарантира доставката на друга пратка медицински консумативи до Венецуела, за да забави продължаващата епидемия от COVID-19. Очаква се среща на медицински служители от двете страни през следващите дни, съобщи венецуелското външно министерство в понеделник, цитирано от "Спутник".

По-рано през деня руският президент Владимир Путин проведе разговори по телефона с венецуелския си колега Николас Мадуро. Последният изрази своята благодарност към Русия за предишни доставки на тестови комплекти за COVID-19.

"Руският президент гарантира по-нататъшни доставки на медицинско оборудване и изрази необходимостта от тясна координация между медицински специалисти и учени от двете страни чрез видеоконференция, която ще бъде осъществена в близките дни", казаха от министерството.

Венецуела получи втората партида руска помощ

Венецуела получи втората партида руска помощ

20 000 теста са предоставени от Русия

Преди това Русия изпрати две пратки с хуманитарна помощ във Венецуела, включително 30 000 тестови комплекта, като част от усилията за подпомагане на латиноамериканската страна да идентифицира и контролира разпространението на пандемията.

В края на март Москва изпрати първата си партида хуманитарна помощ с медицинско оборудване във Венецуела. Втората бе получена в началото на април.

Към неделя 256 души са с положителни тестове за коронавирус. Съобщава се, че 9 души са починали.