Virgin Galactic разкри интериора на космическия си самолет. Компанията показа кабина с направени по поръчка места и "космическо огледало" по време на виртуален тур, който представя как пътниците се очаква да преживеят полета на ръба на космоса, информират "Ройтерс" и "Гардиън".

Клиенти на Virgin Galactic се отказват

Клиенти на Virgin Galactic се отказват

В края на октомври

За билет от 250 000 долара пътниците, които са си платили за суборбиталния полет на борда на изстрелвания във въздуха от движение самолет VSS Unity, ще бъдат пристегнати на шест специално изработени места и ще могат да се насладят на гледката през 12 прозореца с кръгла форма, след като се изкачат на 97 километра над Земята. Самолетът има още пет прозореца.

Главният космически инженер на Virgin Galactic Джордж Уайтсайдс коментира, че пътниците ще могат да станат от местата си и да усетят безтегловното състояние в кабината.

До момента 600 клиенти са се записали и други най-малко 400 проявяват интерес, добави той.

Virgin Galactic показа кораба за космически туристи

Virgin Galactic показа кораба за космически туристи

Стойността на билета за един турист е $200 000

Все още не е определена дата на първия космически полет с клиенти. Британският основател на компанията сър Ричард Брансън се очаква да бъде на борда.

Брансън заяви миналата година, че се надява първото пътуване да се осъществи "до месеци, а не години".

Джордж Уайтсайдс разкри още, че в кабината също има голямо кръгло огледало в задната част, за да "позволи на нашите клиенти да се видят в космоса по невиждан начин до момента".

Самолетът, който ще бъде прикрепен към по-голям самолет, се планира да излита от космодрума на компанията в Ню Мексико и да се откача във въздуха на път към ръба на космоса. Пътуването ще продължава 90 минути.

Virgin Galactic се бори за превъзходство в космическия туризъм с проекта на SpaceX, предприет от основателя на "Тесла" Илън Мъск, и с Blue Origin на шефа на "Амазон" Джеф Безос.