Бойни самолети от водената от Саудитска Арабия коалиция извършиха бомбардировки над контролираната от хусите столица на Йемен Сана. Ударите са в отговор на атаките в южния пристанищен град Аден вчера, които бяха извършени по време на завръщането на представители на правителството, подкрепено от Рияд, информира "Ройтерс".

Експлозия отекна до президентския дворец в Йемен

Експлозия отекна до президентския дворец в Йемен

Не е ясно каква е причината за експлозията

Коалицията обвини хусите, които се бият от 6 г., че са организирали вчерашните атаки в Аден - първата на летището, а второто в президентския дворец.

Самолети на коалицията бомбардираха летището в Сана и няколко други места във и около града, обявиха жители. Чути са силни експлозии и изтребителите са прелитали в продължение на няколко часа, добавиха очевидците.

Телевизия "Масирах" на хусите съобщи, че самолетите са поразили най-малко 15 места в различни столични квартали. Няма информация за жертви.

Летището в Аден под минометен обстрел при пристигането на новото правителство на Йемен
Обновена

Летището в Аден под минометен обстрел при пристигането на новото правителство на Йемен

Има голям брой загинали и ранени

Най-малко 22 души са убити и десетки са ранени при вчерашната атака на летището в Аден, която бе извършена, докато членове на новия кабинет се връщаха от Саудитска Арабия. По-късно бе извършена втора атака по президентския дворец, където министрите потърсиха закрила.