Силна експлозия отекна около президентския дворец в йеменския град Аден, където новият кабинет бе прехвърлен след атака на летището по-рано днес. Информацията разпространява "Ройтерс", позовавайки се на двама жители и местни медии.

Не е ясно каква е причината за експлозията. Към момента няма информация за пострадали.

Летището в Аден под минометен обстрел при пристигането на новото правителство на Йемен
Обновена

Летището в Аден под минометен обстрел при пристигането на новото правителство на Йемен

Има голям брой загинали и ранени

По-рано бе съобщено, че три минометни снаряда са избухнали на летището в град Аден, като това е станало едновременно с пристигането на министри от новото правителство на Йемен. При атаката са загинали десетки.

Премиерът на Йемен Абдел Малик Саид нарече нападението "вероломен терористичен акт", като увери, че тази атака няма да попречи на членовете на йеменското правителство да изпълнят своя дълг и да се стремят към възстановяване на стабилността в страната. Правителството на Йемен призова международната общност да "проведе международно разследване" по обстоятелствата около нападението.

ООН: 5 млн. в Йемен застрашени от постоянен глад

ООН: 5 млн. в Йемен застрашени от постоянен глад

Липсата на основни храни убива йеменци от години

Новото правителство на Йемен беше сформирано в средата на декември под ръководството на министър-председателя Абдел Малик Саид в съответствие със споразумението от Рияд, сключено през ноември 2019 г. между Южния преходен съвет (UPC) и международно признатите власти на страната. На 26 декември то даде клетва за вярност на президента на републиката Абд Рабу Мансур Хади в неговия временен щаб в саудитската столица Рияд.