Лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания поиска предсрочни избори по време на дебат за Брекзит в Камарата на общините, пише "Гардиън".

Джереми Корбин призова правителството да защити работните места. Според него приоритетът на кабинета е търговско споразумение със САЩ, което ще доведе до продажбата на хлорирани пилета на Острова.

Фараж: Победа на Партия "Брекзит" на евровота утре ще свали Мей и Корбин

Фараж: Победа на Партия "Брекзит" на евровота утре ще свали Мей и Корбин

Проучването показва, че Партия "Брекзит" ще получи 37% подкрепа

По въпроса за организиране на втори референдум, той попита премиера Тереза Мей дали ще позволи на нейните депутати свободно да гласуват.

Ако тя наистина мисли, че споразумението й е добро, тя не трябва да се страхува от това, обяви Корбин. По думите му Брекзит е разделил обществото и е довел до пренебрегване на много важни въпроси.

Страната се нуждае от лидерство. Но този премиер не е човекът за това. Тя не се потруди да запази страната единна. Тя се съсредоточи само върху партията си. Но това не проработи. Времето й изтече. Време е за парламентарни избори, призова лидерът на Лейбъристката партия.

Корбин отбеляза пред законодателния орган, че новото предложение за Брекзит не включва промени по отношение на митническия съюз, защитата на околната среда и на правата на работниците.

Бунт сред консерваторите, искат оставката на Мей до дни

Бунт сред консерваторите, искат оставката на Мей до дни

Вчера в реч Мей представи новия план за Брекзит

Според него предложението е "пълно с противоречия и самозалъгване". Той е на мнение, че планът на лейбъристите за постоянен митнически съюз е по-добър.

Снимка 424689

Източник: ЕПА

Мей от своя страна заяви, че депутатите имат задължението да приемат решения, а не да ги отхвърлят. Тя призна, че скоро ще бъде заменена от друг премиер.

Ако законопроектът бъде отхвърлен, всичко, което ще остане, ще бъде безизходица и разделение, обяви тя и потвърди, че законопроектът за напускане на ЕС ще бъде публикуван в петък.

По-рано министърът по околната среда Майкъл Гоув заяви, че законопроектът ще бъде публикуван днес.

По отношение на свободното гласуване, Мей отговори, че консерваторите разрешиха на депутатите свободно да гласуват по време на предишните проучвателни гласувания. На тази база беше отхвърлено да се организира втори референдум.

Министър-председателят също потвърди, че гласуването на проектозакона ще се проведе в началото на юни. Тя очаква законопроектът да бъде подложен на гласуване в Камарата на общините.

Тереза Мей отказа да се ангажира да даде на торите свобода при гласуването на алтернативните планове за митнически съюз.