Победа на Партия "Брекзит" на изборите за Европейски парламент ще свали премиера Тереза Мей, вероятно и лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин.

Това смята лидерът на евроскептичната партия Найджъл Фараж, който изрази позицията си по време на дебат с председателя на Либералните демократи сър Винс Кейбъл, цитиран от "Гардиън".

Бунт сред консерваторите, искат оставката на Мей до дни

Бунт сред консерваторите, искат оставката на Мей до дни

Вчера в реч Мей представи новия план за Брекзит

Фараж обяви, че голяма победа на партията му на утрешните избори за Европейски парламент ще свали Тереза Мей, вероятно и Джереми Корбин. По думите му победа с такъв мащаб също ще убие перспективите за втори референдум.

"Ако отбележим голяма победа за Партия "Брекзит", ние ще сложим край на всички мисли за втори референдум, защото страната на Винс ще осъзнае, че не могат да спечелят. И също мисля, че ако тези социологически проучвания, които гледаме тази сутрин, се окажат верни, ние ще се отървем от Мей невероятно бързо. Дори може да сложим край и на Джереми Корбин също", вярва евроскептикът.

Фараж има предвид последното проучване на YouGov за "Таймс", което отрежда първо място на партията му.

Партията на Фараж с повече гласове от консерваторите и лейбъристите взети заедно

Партията на Фараж с повече гласове от консерваторите и лейбъристите взети заедно

Британците ще гласуват на 23 май - нова възможност да покажат разочарованието си от политиките

Проучването показва, че Партия "Брекзит" ще получи 37% подкрепа; Либералните демократи - 19%; Лейбъристката партия -13%; Зелените - 12%; Консервативната партия - 7%; "Да променим Великобритания" - 4%; Партията за независимост на Обединеното кралство - 3% и други.

Изследването е проведено в периода 19-21 май 2019 г.