Великобритания е изправена пред още по-тежка втора вълна на COVID-19 през идната зима, която може да доведе до 120 000 починали за девет месеца при най-лошия сценарий, заявиха здравните експерти във вторник, цитирани от The globe and mail.

Тъй като хората прекарват повече време през зимните месеци заедно в затворени пространства, втората вълна от пандемията "може да бъде по-сериозна от тази, която току-що преживяхме", казва Стивън Холгейт, професор и сътрудник - водещ автор на доклад на Британската академия на медицинските науки (AMS).

"Това не е прогноза, но е възможност", каза Холгейт на онлайн брифинг. "Смъртността може да бъде по-висока с нова вълна от COVID-19 тази зима, но рискът това да се случи може да бъде намален, ако предприемем мерки незабавно."

Борис Джонсън иска британците да носят маски в закрити пространства

Борис Джонсън иска британците да носят маски в закрити пространства

Мисля, че в магазините е много важно да се носят маски

Сегашната смъртност на Обединеното кралство от потвърдени случаи на COVID-19 е около 45 000, най-високата в Европа.

Припомняме, че вчера премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че хората трябва да носят маски на закрити пространства като магазини и правителството ще съобщи през следващите дни какви "инструменти за изпълнение" ще бъдат използвани.