Белград и Скопие поддържат много добри отношения, с повече доверие в сравнение с миналото и нямаме разногласия освен по въпроса за Косово. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАНЮГ.

Вучич добави, че двустранните икономически отношения са се подобрили и Сърбия няма претенции към Северна Македония и народа й.

"В политическите отношения, с изключение на различните позиции по въпроса за независимостта на Косово, ние нямаме разногласия. Искаме да изградим най-тесните приятелски отношения", каза сръбският лидер на пресконференция след среща със северномакедонския президент Стево Пендаровски, който е на официална визита в Сърбия.

Вучич добави, че е провел искрен и открит разговор с Пендаровски по всички ключови въпроси от двустранните отношения, както и за регионалните инициативи и важните регионални въпроси.

Той подчерта, че Сърбия е единствената страна, която няма никакви претенции към Северна Македония.

"Това е моето послание към Скопие, Северна Македония и народа, който живее в Северна Македония", каза Александър Вучич.

Двустранната търговия, по думите му, се очаква да се доближи до 1 милиард евро тази година. През миналата година двете държави отчетоха търговски обмен в размер на 857 милиона евро и 7.6% ръст е отчетен през първите 9 месеца на тази година, разкри Вучич.