Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че няма да спре икономиката въпреки рязкото увеличение на заразените с коронавирус през последните дни, информира ТАСС.

Вучич направи уверението в обръщение към нацията.

Сърбия задължи да се носят маски

Сърбия задължи да се носят маски

На общините ще им бъде наредено да забранят публичните събирания

Днес ние преживяваме едни от най-тежките дни, броят на инфектираните ще бъде между 600 и 700. През следващите дни броят им може да надвиши 800, 900 и 1000. Това не е страшно, но ние нямаме достатъчно места в болниците. В този момент ние не можем да затворим икономиката, готов съм да взема трудни решения, обяви той.

Вучич призова гражданите да бъдат осъзнати и предпазливи, припомняйки за икономическите затруднения и високите разходи за здравеопазване.

Според данните от вчера заразените са се увеличи със 757 за ден, което е рекорд от началото на епидемията в страната. С тях общо в Сърбия има 38 872 заразени. 789 души са починали.

По-рано сръбски лекари не изключиха въвеждане на извънредно положение в страната. Над 1,2 милиона теста за коронавирус са направени в балканската държава. Повечето от заразените са на възраст между 30 и 50 г.