ООН изрази притеснение от ядрената активност на Северна Корея. Позицията се основава на нов доклад, според който Пхенян няма да се откаже от опитите, въпреки уверенията, че всички е за мирни цели. 

Докладът не споделя ентусиазма на президента Доналд Тръмп, съобщиха световните информационни агенции. Докладът е на комисията по санкциите на Съвета за сигурност на ООН.

Според него, производството на балистични ракети продължава, както и контрабандата. КНДР няма намерение да спира тези прояви, категорични са разследващите. 

Заключенията са, че наложените санкции са неефективни

От страна на Северна Корея все още няма коментар. 

Спецслужбите на САЩ противоречат на Тръмп за Иран и Северна Корея

Спецслужбите на САЩ противоречат на Тръмп за Иран и Северна Корея

Принципите, върху които се основава политиката му към тях, се оказват изсмукани от пръстите

САЩ също не вярват на КНДР. Последните съобщения са от края на януари

Нова оценка на специалните служби на САЩ за глобалните заплахи е заключила, че Северна Корея е "малко вероятно да се откаже" от всичките си ядрени запаси, както и че Иран "понастоящем не осъществява ключова дейност за разработване на ядрени оръжия", необходима за създаването на ядрена бомба. Двата извода пряко противоречат на два от най-важните принципи на външната политика на президента Доналд Тръмп.

Очаква се Тръмп да се срещне този месец със севернокорейския вожд Ким Чен-ун във втори кръг от преки преговори, целящи Пхенян да се откаже от ядрените си оръжия. Тръмп и Ким проведоха първата си среща през юни в Сингапур през юни месец миналата година,