Сайтът за видеосподеляне YouTube блокира няколко канала, свързани с украинските сепаратисти на фона на покачващо се напрежение между Москва и Запада. Това предаде АФП.

Няколко канала, управлявани от сепаратистките власти в самопровъзгласилите се Луганска народна република и Донецка народна република, станаха недостъпни.

Луганската народна република съобщи на официалния си уебсайт, че каналите ѝ са били блокирани "без обяснение". Каналът на Луганския информационен център беше недостъпен в петък, а в съобщението се казваше, че той е прекратен "поради нарушаване на насоките за общността на YouTube".

Няколко други сепаратистки канала показваха същото съобщение, включително тези, принадлежащи на министерството на информацията и на "народната милиция" на Донецката народна република.

Украйна и западните ѝ съюзници обвиняват Русия, че подкрепя сепаратистите, като изпраща оръжия и войски през границата. Москва отрича тези твърдения.

През последните месеци западните лидери алармираха за потенциална руска инвазия, тъй като Москва разположи над 100 000 войници на границата с Украйна.

Украйна знаела за заговора на Русия и не е учудена от коварството ѝ

Украйна знаела за заговора на Русия и не е учудена от коварството ѝ

Вашингтон предупредил Киев за опасността от изфабрикуван видеозапис