Южна Корея ще поставя втора бустерна доза ваксина срещу COVID-19 на хора над 60-годишна възраст, тъй като страната продължава да се бори със силно заразния вариант Омикрон, съобщава "Ройтерс".

Правителството планира да разшири четвъртия кръг ваксинация с хората на възраст на и над 60 години, заяви министърът на здравеопазването Гуон Док-чол. По негови думи процентът на заразените на тази възраст продължава да нараства и вече надхвърля 20%.

COVID-19 удря Южна Корея с нова сила

COVID-19 удря Южна Корея с нова сила

Болниците отново са пълнят бързо

Южна Корея вече започна да предоставя втора бустерна доза на високорискови групи, включително на хора в старчески домове. Причината е, че рязкото нарастване на инфекциите с Омикрон доведе до рекордна заболеваемост и смъртни случаи през последните месеци.

Скокът на случаите, предизвикани от Омикрон, обаче изглежда е достигнал своя пик, тъй като ежедневните инфекции са намалели до една трета от рекордните случаи, регистрирани в средата на март.

През последното денонощие Южна Корея съобщи за 195 419 нови случая на коронавирус, с което общият брой на случаите в страната достигна 15 830 64, а смъртните случаи са 20 034.