Днес Южна Корея отчете най-малко случаи на коронавирус в страната от пика на 29 февруари, пише "Гардиън".

Новите данни увеличават надеждите, че най-голямото огнище на вируса в Азия извън Китай ще бъде овладяно.

Южна Корея се стяга за "дълга битка" срещу коронавируса

Южна Корея се стяга за "дълга битка" срещу коронавируса

Страната отбеляза драстичен скок в новите случаи на заразени

Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията обявиха, че в понеделник има нови 64 случаи, с които общо в страната се увеличават до 8961. Починал е един човек и с него достигнаха 110.

Дванадесети пореден ден страната отчита около 100 или по-малко случаи в сравнение с пика от 909 на 29 февруари. 257 пациенти са изписани. Южна Корея регистрира повече излекувани от инфектирани на 13 март за първи път от първия случай на 20 януари.

Днес в Китай са потвърдени 39 нови случаи - всички са внесени от чужбина, обявиха от Националната здравна комисия. В неделя китайските власти наредиха всички международни полети до Пекин да бъдат пренасочвани към други градове, където пътниците да бъдат преглеждани преди да се насочат към столицата.

Властите в Ухан пък отмениха някои ограничения. Жители могат да напускат града, ако имат зелен здравен код на мобилно приложение.

Китайски вирусолог: COVID-19 ще бъде спрян, ако светът замре за 4 седмици

Китайски вирусолог: COVID-19 ще бъде спрян, ако светът замре за 4 седмици

Може да стане при екстремно радикални мерки

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват около 340 000 случаи и близо 15 000 починали в 167 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".