Ръководителят на най-големият канадския пенсионен фонд Марк Мачин се оттегли, след като разкри, че наскоро е пътувал до Обединените арабски емирства, където е ваксиниран срещу COVID-19, съобщава "Ройтерс".

CPPIB заяви в петък, че е приел оставката на Мачин и е назначил Джон Греъм за главен изпълнителен директор.

Министерството на финансите на Канада определи информацията за медиите за пътуването на Мачин до Близкия изток и получаването на ваксинация срещу COVID-19 "много обезпокоително".

54-годишният Мачин се е ваксинирал с Pfizer, след като пристига в ОАЕ този месец. Той се присъединява към CPPIB през март 2012 г. и е назначен за негов президент и главен изпълнителен директор през 2016 г. Той има 20-годишна кариера в Goldman Sachs Group Inc преди да се присъедини към CPPIB.

Няма конкретна забрана за канадци да пътуват в чужбина, но федералните и провинциалните правителства препоръчват да не се пътуват в чужбина, за да се предотврати разпространението на новия коронавирус.

Канада изостава от много развити държави в стремежа за ваксинация, като до момента са ваксинирани под 3% от населението. Правителството на премиера Джъстин Трюдо е атакувано от опозиционните лидери регионални управители за бавната ваксинация.

Някои канадски федерални и провинциални лидери подадоха оставки през последния месец, след като задграничните им пътувания и почивки предизвикаха обществено възмущение.

Българите влизат в Канада с допълнителен тест за коронавирус и карантина в хотел

Българите влизат в Канада с допълнителен тест за коронавирус и карантина в хотел

Трябва да чакат резулта от теста 3 дни за тяхна сметка в хотел