Изненадващ развой на политическите сили във Великобритания. Партия "Брекзит" на евроскептика Найджъл Фараж е най-голямата партия на Острова, пише "Гардиън", позовавайки се на социологическо проучване.

За първи път в изследване на YouGov/Times партията на Фараж е водеща сила във Великобритания. Ако изборите за парламент се провеждат утре, партията ще бъде подкрепена от 26%.

На втора и трета позиция са лейбъристите и Либералните демократи с 20%, а управляващата Консервативна партия се срина до четвърта позиция с 18%. Зад тях са Зелените с 9 на сто.

Фараж коментира, че тези резултати са невероятно добри за партията му.

Въпреки че премиерът на Великобритания Тереза Мей днес официално ще подаде оставка, тя остава най-популярният избор за ролята за разлика от лидера на опозицията. 29 на сто от британците смятат, че Мей би била по-добър премиер в сравнение със 17%, които мислят същото за лидера на лейбъристите Джереми Корбин. Близо половината (47%) не могат да изберат измежду тях, а 7 на сто отказват да отговорят.

В проучването са участвали 1670 британци в периода 5-6 юни 2019 г.

Новата партия на Фараж беше близо да вкара първия си депутат в британския парламент, но не успя и остана на втора позиция след предсрочните избори в Питърбъро.

Партията на Фараж спечели изборите за Европейски парламент през миналия месец. 

Партията на Фараж смаза консерваторите и лейбъристите на евровота

Партията на Фараж смаза консерваторите и лейбъристите на евровота

Според публикуваната информация партията получава 31.6% или 24 места