След като миналата седмица за кратко Джеф Безос оглави списъка на най-богатите в света, сега шефът на Amazon падна на трето място в класацията.

В първия ден от август 53-годишният предприемач застана зад основателя на Microsoft Бил Гейтс и испанския бизнесмен Амансио Ортега според подредбата за милиардерите по света на Forbes, информира Money.bg.

Безос отстъпи трона на Бил Гейтс

Безос отстъпи трона на Бил Гейтс

Само за един ден шефът на "Амазон" беше най-богатият човек в света

В момента Безос разполага с богатство на стойност 84.7 милиарда долара, докато най-заможният испанец притежава 85.2 милиарда долара. На този фон състоянието на Бил Гейтс наброява 89.9 милиарда долара.

Когато Безос отмъкна първото място на 27 юли, неговото нетно богатство стана 90 милиарда долара. Причина за скока бе увеличението на акциите на Amazon, което му позволи да свали Бил Гейтс от върха.

Тронът му обаче се разклати скоро след това, тъй като финансовите резултати на онлайн гиганта не отговориха на очакванията. Безос загуби приблизително 6 милиарда долара само за една нощ и отново се върна на второто място.

Джеф Безос - най-богатият човек в света

Джеф Безос - най-богатият човек в света

Богатството на Безос вече е 90.9 милиарда долара

Сега - една седмица по-късно, според класацията на Fobres основателят на Amazon застава на трета позиция, следван от Уорън Бъфет и Марк Зукърбърг.