За втори пореден ден Испания потвърди 164 починали от коронавирус за денонощие, показват последните данни на Министерството на здравеопазването, цитирани от "Паис".

Надежда за Испания: Най-малко жертви на COVID-19 от 50 дни насам

Надежда за Испания: Най-малко жертви на COVID-19 от 50 дни насам

Премиерът ще поиска удължаване на извънредното положение с 15 дни

В неделя беше съобщено за 164 починали. Общо 25 428 са починали, а 218 011 са заразените с коронавирус. 121 343 са се възстановили.

Само 356 са заразените с новия вирус за последните 24 часа.

С маски в градския транспорт на Испания

С маски в градския транспорт на Испания

Мадрид ще раздаде милиони маски на гражданите

Малките бизнеси като фризьорските салони в Испания подновиха работа, макар че те ще обслужват клиенти само при предварително уговорен час. Отварят малките магазини, а ресторантите ще предлагат само храна за вкъщи. Някои испански острови още повече ще разхлабят ограничителните мерки, включително ще позволяват събирания до 10 души.

При използването на транспортни услуги испанците са задължени да носят маски.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 3,3 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 238 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 3,5 млн. случая и над 247 000 починали в 187 държави, възстановили са се повече от 1,1 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".