Властите в Германия арестуваха още един войник, представящ се за бежанец. Предполага се, че той планирал нападение, съобщи АП.

Според говорителят на Федералната прокуратура в Германия Фрауке Кьолер задържаният войник е на 27 години. Той се казва Максимилиан Т. и е бил арестуван в югозападния град Кел във вторник. Мъжът е задържан по подозрения, че е подготвял акт на насилие.

Максимилиан Т. е военен офицер от Бундесвера, разположен в същата френско-германска бригада, където в края на април беше арестуван войникът Франко А. Има подозрения, че задържаният е бил съучастник на Франко А.

Припомняме, в края на месец април полицията в Германия арестува германски войник, който се представял за сирийски бежанец. Франко А. е арестуван по подозрения, че е планирал атака, за която да бъдат обвинени чужденци. По случая беше задържан и втори човек - 24-годишения студент Матиас Ф. Предполага се, че студентът е съучастник на Франко А.

Военният министър на Германия отмени среща в САЩ заради тероризъм в Бундесвера

Военният министър на Германия отмени среща в САЩ заради тероризъм в Бундесвера

Франко А. беше арестуван миналата седмица

По думите на Фрауке Кьолер през 2015 г. задържаният Максимилиан Т. се е представял на сирийски бежанец. Той даже получил статут на търсещ обежите в Германия.

В края на миналата седмица, заради притеснения от възможността за повече подобни случаи, германският правителствен орган нареди да бъдат проверени 2000 молби за убежище във връзка със случая с войника Франко А.

Дни след това Военното командване на Германия нареди инспекция и на всички казарми след откриването на нацистки символи в две казарми. Проверката беше наредена и с оглед на случая с войника Франко А.