Положителните решения водят до приятелство, а отрицателните до горчивина. Никой няма право да разделя двата народа. Това заяви македонският премиер Зоран Заев при посещението си в Струмица, съобщи БГНЕС

По повод на казаното от Екатерина Захариева, че България не ги спира, а само отлага, Заев заяви: "Надявам се приятелска България да запази Договора за приятелство. Ако не са доволни от изпълнението на Договора, те могат 130 пъти да кажат "Не" при 34 преговорни глави за присъединяване към ЕС".

Припомняме по-рано днес външният министър Екатерина Захариева заяви, че "казваме "не" на започване на преговорите, а не за членство на Северна Македония в ЕС, не считаме, че към момента имат готовност да изпълняват условията да започнат преговори.

Още не можем да кажем "Да" на Северна Македония за ЕС

Още не можем да кажем "Да" на Северна Македония за ЕС

Категоричното си мнение изрази вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева

Според Заев властите имат готовност да извършат промените в учебниците за историческите личности, за които Смесената българо-македонска комисия е постигнала съгласие.

Той призова за мъдрост.

Македонският народ никога не би наложил блокада или вето на българския. Сигурен съм, че и българският не иска да наложи вето на македонския, каза Заев.

Според него много близо сме до постигането и на решение за Гоце Делчев.