Руснаците започнаха да купуват по-големи количества водка, но не за пиене, а за използване като дезинфектант. Това съобщи председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, цитирана от руски медии.

Ние попитахме асоциациите на производителите на алкохол и конкретно на водка. Статистиката показва увеличение на продажбите на водка, съобщи Матвиенко и поясни, че руснаците купуват повече водка не, за да увеличат консумацията по време на неработните седмици, а да я използват като дезинфектант.

15 хил. войници в Русия репетират за Парада на победа в разрез с мерките срещу коронавируса

15 хил. войници в Русия репетират за Парада на победа в разрез с мерките срещу коронавируса

"Колко хора са се събрали, 15 000

Заради липсата на дезинфектанти хората се дезинфекцират външно с водка, а не вътрешно, подчерта Матвиенко. Според председателя на горната камара, позовавайки се на производителите, причината е само заради липсата на дезинфектанти.

В Русия има повече от 4100 заразени с коронавирус и 34 починали. 

Още 601 заразени и 4 починали за 24 часа в Русия

Още 601 заразени и 4 починали за 24 часа в Русия

Общият брой на заразените вече е 4 149 души

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 900 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 45 000. Регистрирани са случаи в 205 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1 млн. случая и над 53 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 212 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".