Израелската компания за сателитни изображения ImageSat International публикува снимки, показващи щетите от удар на Израел по цели на Иран близо до сирийската столица Дамаск във вторник, съобщават израелските медии.

Израелски служител в областта на сигурността потвърди вчера пред "Асошиейтед прес", че Израел е извършил среднощния удар в Сирия, изтъквайки, че редица ирански цели са били ударени.

Русия предупреди, че израелските удари в Сирия са застрашили граждански полети

Русия предупреди, че израелските удари в Сирия са застрашили граждански полети

Но сирийските ПВО са унищожили около 16 израелски ракети

Израелският служител, който пожелал да остане анонимен, е уточнил, че въздушният удар е поразил ирански складове и логистични цели, които се използват за прехвърляне на оръжия на радикалната ливанска ислямистка групировка "Хизбула". Служителят е допълнил, че Израел също така е разрушил сирийска противовъздушна батарея близо до столицата Дамаск, която е стреляла по израелските бойни самолети.

Израелски самолети удариха оръжеен склад западно от Дамаск от въздушното пространство на Ливан, съобщиха сирийските държавни медии във вторник. Според информациите трима сирийски войници са били ранени при атаката, насочена срещу складове на "Хизбула".

Тръмп не се тревожи за сигурността на Израел, САЩ му давали $4,5 млрд. годишно

Тръмп не се тревожи за сигурността на Израел, САЩ му давали $4,5 млрд. годишно

След като изтегля американските военни от Сирия

В информация в американското седмично издание "Нюзуик" се уточнява, че няколко високопоставени представители на "Хизбула" са били ранени при предполагаемото нападение.

Цитирайки източник от американското военно министерство, запознат с подробностите от нападението чрез високопоставени израелски представители, в информацията се посочва, че израелските самолети са ударили няколко минути, след като представителите на "Хизбула" са се качили на борда на самолет за Иран.

Вчера Русия разкритикува въздушните удари, изтъквайки, че са застрашили цивилни полети.

Израелският представител обаче заяви, че Израел е предупредил Русия за въздушните удари преди време.

Снимка 397428

Източник: The Тimes of Israel