Съдът в Буенос Айрес постанови да бъдат затворени всички нощни клубове в аржентинската столица, след като няколко души починаха на музикално парти заради употреба на наркотици, предадоха информационните агенции.     

Изключение се допуска само за т. нар. милонги – танцови вечери, посветени на тангото. Забраната не важи и за танците в културните центрове на столицата.

Уточнява се, че нощните клубове ще останат затворени докато местните власти не предложат решение на проблема с незаконното разпространение на наркотици в тези заведения.  

В решението на съда се визират клубовете с електронна музика, но тъй като предстои властите да дефинират кои от дискотеките попадат в тази категория, до изясняването на въпроса забраната ще важи за всички нощни заведения.  

Радикалната мярка беше предприета след като на музикален фестивал петима души починаха, а други петима бяха приети в болница употреба на заради наркотици.

Собственици на клубове заявиха ,че няма да се подчинят на съдебното решение, тъй като смятат, че то  противоречи на законите на страната, предаде „Ройтерс”.