Пътуващите с влакове във Великобритания бяха предупредени, че ще бъдат заплашени от "значителни смущения" днес, след като стачни действия на железопътните работници предизвикаха нарушения на транспортните услуги вчера, предаде ДПА.

"СкотРейл" въведе услуга за ограничено обслужване на 20 август поради стачните действия на членовете на профсъюза на железничарите, моряците и транспортните работници от "Нетуърк рейл", които напуснаха работните си места в следствие на дългогодишен спор за заплащането, работните места и условията на труд.

Акцията вчера се проведе след като работниците излязоха на протест в четвъртък. Работниците от "СкотРейл" не участват в спора, но компанията заяви, че той ще има сериозен ефект върху способността на железопътния оператор да предоставя услуги, тъй като в стачните действия на профсъюза участват работници на "Нетуърк рейл" в Шотландия.

Увеличават се чуждестранните работници във Великобритания

Увеличават се чуждестранните работници във Великобритания

Повечето новодошли са от страни извън ЕС

Дейвид Симпсън, директор по предоставянето на услуги на "СкотРейл", заяви: "Много жалко е да се наблюдават толкова широко разпространени смущения в цялата железопътна мрежа на Великобритания и знаем, че това ще бъде разочароващо за клиентите на "СкотРейл".

"Той предупреди, че днес ще има "значителни смущения" поради повторното отваряне на сигналните кутии на "Нетуърк рейл" по различно време през деня след стачните действия вчера. Компанията заяви, че поради тази причина предоставянето на услуги ще започне по-късно от обичайното.