Един човек загина, а трима бяха ранени при престрелка между афганистанските сили за сигурност и неизвестни нападатели на летището в Кабул, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на германските военни в Туитър.

По информация на Бундесвера жертвата е член на афганистанските сили за сигурност, а в стрелбата са участвали също американски и германски военни.

Няма пострадали германски войници.

Седем цивилни загинаха в хаоса на летището в Кабул

Седем цивилни загинаха в хаоса на летището в Кабул

Те са се опитвали да стигнат до самолет, за да се евакуират

Хиляди афганистанци се опитват да достигнат до летището в афганистанската столица в опит да избягат от страната след превземането на Кабул от талибаните.

Британският министър на отбраната Бен Уолъс изрази мнение, че никой от съюзниците в Афганистан няма да успее да евакуира гражданите си и афганистанските си сътрудници до 31 август, когато САЩ трябва окончателно да се изтеглят от страната.

Белият дом вече е уведомил американски превозвачи, че на гражданската авиация може да бъде наредено да се включи в транспортирането на хора, които са били евакуирани от Афганистан. Гражданските самолети няма да кацат в Кабул, а ще взимат пътници от военновъздушни бази в Близкия изток и Германия.