Тайбе Юсеин е номер едно в света!

За много хора в обкръжението й това винаги е било така, но сега вече и официално важи за цялата планета!

Тайбе Юсеин е световна шампионка!
Обновена

Тайбе Юсеин е световна шампионка!

Победа с 6:2 за българската боркиня!

Тихото и скромно момиче, което започна спортния си път преди повече от 17 години, извървя целия път! Преживя десетки несгоди, преодоля всевъзможни препятствия, справи се с всички и всичко, което застана на пътя й. За да се превърне в голяма спортистка. В пример за подражание. Във вдъхновяваща и мотивираща личност, подобно на тези, от които тя черпеше енергия до този момент.

Снимка 385528

Източник: ММС

Знаете ли какво е шест пъти да си на второ място на европейски и световни първенства? Два пъти да си в подножието на планетарния връх при жените и въпреки това да не спираш! Да продължаваш уверено да крачиш напред и напред! До самия финал. До момента, в който химнът звучи за теб! И го пееш с пълно гърло.

Снимка 385658

Защото секунди по-рано си смачкала представителка на считаната за най-силна школа при жените - японската. Ти обаче доказа, че най-силната школа е и винаги ще бъде българската! Защото колкото и да се стремиш да се усъвършенстваш, колкото и дисциплиниран и изпълнителен да си, в крайна сметка се появява една мощна българска стихия и те отнася от тепиха!

С три движения отнема мечтата ти, за да сбъдне своята! Тази на целия си отбор, на всички в българския неразрушим колектив. И на цяла България!

Продуктивен колектив в подчертано индивидуален спорт? Те не спират да доказват, че е възможно!

Продуктивен колектив в подчертано индивидуален спорт? Те не спират да доказват, че е възможно!

Българската женска борба има не само минало и настояще, но и солидно бъдеще

Петър Касабов правилно ми припомни вчера, след класирането на Тайбе на финал, че тя вече е била номер едно в света. За девойки. През 2010. Сега обаче е в пантеона на звездите в този спорт. И ще бъде сред лицата, посрещащи всички бъдещи таланти в борбата на влизане в залата. Със собствена снимка на онези, лъскавите плакати на входа.

Когато дойде при мен, в студиото на ТОПСПОРТ, както винаги беше смирена, внимателна и дори притеснителна от камерата и екипа. Ти си такава. Запази това си качество. Но остани завинаги това, което си на тепиха! Там бъди себе си! Там вдъхновявай!

Казах ти - това е твоята година! Наслади й се, заслужаваш го!

Тайбе Юсеин спечели първата световна титла за България за последните пет години!

Тайбе Юсеин спечели първата световна титла за България за последните пет години!

Иво Ангелов окупира планетарния връх също в Унгария, през 2013 година

Тайбе Юсеин: В борбата няма отказване, самодисциплината е водеща, когато преследваш голямата цел

Тайбе Юсеин пред ТОПСПОРТ: В борбата няма отказване, самодисциплината е водеща, когато преследваш голямата цел

"Валентин Йорданов винаги ми е бил кумир"