Публикуваме коментара на Мартин Табаков от фейсбук профила му без редакторска намеса.

Когато става дума за добив на собствени газ и нефт (белким разсеем енергийната си зависимост някога), Добруджа е житницата на България и национална кауза. Почвата спира да бъде пръст и се превръща в плътта на Отечеството, водата - живителните му сокове, а хипотетичните сонди - инжекции с отрова.

Но когато говорим за построяване на АЕЦ "Белене" върху земетръсна зона, то почвата е само пръст, водата - кал, а ядреният фойерверк - национална кауза.

Ако попитаме гражданското общество от Генерал Тошево за (фалиралите) заводи на социализма, ще бъдем потопени от напоителен хленч. Но иска ли гражданското общество от Генерал Тошево нещо ново, което да работи?

Няма да допуснем подмяната на аграрния профил на общината с химически, пишат в декларация от общинската организация на БСП в Генерал Тошево.

Аграрният профил на Генерал Тошево обаче е единственото сигурно нещо, което няма да се промени. Ако ще и германци да започнат да произвеждат там фини детайли от Мерцедес Бенц. Ако ще и южно-корейци да започнат да сглобяват телевизори "Самсунг" в общината. И без жито, аграрният профил ще си остане.

Затова 97% от гласувалите в община Генерал Тошево са против добива на газ и нефт.

Не, Шушана не е сама.

Само че Шушана отдавана не жъне в житницата на България, а е сервитьорка в София.