През изминалата седмица в две части ви представихме разказа на една българка, която от повече от 20 години живее във Венецуела. Дадохме й името Мария, запазихме нейната анонимност, тъй като самата тя има в момента притеснения за собствената си сигурност, както и за начина, по който би могла да се спаси, ако ситуацията в Каракас ескалира.

Диетата на Мадуро - от сърце за Венецуела

Диетата на Мадуро - от сърце за Венецуела

Разказът на една българка, която живее в Каракас

При представянето на разказа й се постарахме да бъдем минимално редактори. В коментарите под двата текста на нашите читатели бяхме обвинени най-малкото в разпространение на лъжи. Екипът на News.bg не отговаря лично и конкретно на такива обвинения, тъй като смятаме, че с ежедневната си работа доказваме обратното.

Самата Мария обаче отговори от Венецуела - с две снимки: на касова бележка и на съдържанието, което стои зад нея. Чувстваме се длъжни да публикуваме нейния отговор - не заради обида от коментарите, а заради принципа да се придържаме към истината.

Снимка 412700

Източник: news.bg

Касовата бележка е за близо 105.000 боливара, т.е. 5 заплати, другата е снимката на закупените продукти : 2 бутилки кока-кола, 4 бутилки студен чай, вафли "Кокосете", една кутия "Терагрип", (хапчета за грип, струват 21.100 боливара, т.е. повече от една заплата), една кутия ибупрофен (Brugestic), и две опаковки хляб за тостер.

Диетата на Мадуро - от сърце за Венецуела - част 2

Диетата на Мадуро - от сърце за Венецуела - част 2

За първи път по улиците на Каракас се е чуло - "Да дойде Тръмп!"

104.000 боливара в момента се равняват на 35 долара, така че животът във Венецуела вече е по-скъп даже от Щатите, където същите тези продукти ще струват около 22-23 долара, от които най-много ще са лекарствата.

Мария добавя и още нещо:

"В една опаковка вафли "Кокосете" има 4 вафли. Аз обаче отворих едната, за дам две вафли на две деца на вратата на магазина, които искаха нещо за ядене. И това е, което ме разбива психически вече всеки ден - едни деца, като по снимките от Освиенциум, само стоят и чакат нещо за ядене пред магазините. Даже вече и не искат, само те гледат. Постоянно виждаме, че собственици на малки магазини или служители там, все изнасят разни неща за ядене, особено на края на деня, за да раздават.

Общият глад докара до една нова солидарност между хората, която доскоро я нямаше.

Защото Чавес беше този, който създаде класовата омраза между венецуелците."

Снимка 412698

Източник: news.bg