Публикуваме без редакция постинга на Георги Кадиев във Facebook

Нередовен пътник от арабски произход и нередовна пътничка от ромски произход са заловени без билети в трамвай 7 днес (вчера, б.р.) около 16:00.

Двамата отказват да слязат от трамвая или да платят глобата от 20 лева. Пътникът вади нож на двамата контрольори. Те звънят на 112. Оттам им казват, че патрулка може да дойде след час. Ватманът отказва да спре трамвая, гони разписание. Контрольорите слизат посрамени. Нередовните пътници продължават. На спирката контрольорите налитат на мен и ми разказват всичко това.

Това се случва всеки ден. В Центъра за градска мобилност работят 600 контрольори. От тях 300-350 всеки ден са на трасе. Заедно с тях са ... 6 служители на Общинска полиция.

Тези контрольори са пушечно месо. Чудо е, че не са набили някой от тях до смърт.

Гратисчиите са вероятно над 30%. Всякакви хора. Днес в трамвай 12 пред очите ми от 10-ина пътуващи имаше гратисчии младеж на 16-17 години и възрастна жена на около 65. Не бяха от малцинствата.

Вдигането на билета на 1.60 лева ще направи гратисчиите 50%. Вдигането на глобата от 20 лв. на 40 лв. ще осъди контрольорите на побои и смърт.

Фандъкова не съзнава това. Тя не се вози на градски транспорт. И не говори с контрольори и шофьори.

Но съм сигурен, че в общинския съвет има разумни съветници, включително от ГЕРБ, които съзнават каква глупост творят в момента.

Вдигнете броя на общинските полицаи. Вдигнете броя и мотивирайте контрольорите. Събирайте пари от гратисчиите. Осигурете бус лентите.

Но не вдигайте цената. Няма кой да я плаща.