News.bg публикува мненията ви без редакция

Представете си държава с частна армия или държава с частни съдилища...как според вас ще функционира????

В света има от край време два главни интереса личния интерес и обществения интерес. Тези интереси не винаги съвпадат.

Между тях винаги има конфликт. Имаше една крайна съветска империя където всичко бе обществено и една англоамериканска където доста неща бяха частни.

Идеологическа война се води от хилядолетия....леви и десни... и двете течения са крайни и не могат да съществуват едно без друго. Сега индия и китай се борят от лявата страна...

Индия става все по комунистическа. Както и да е. Десните идеолози са също толкова крайни както и левите.

Тоест между комунистическата партия и Световната Банка за Въстановяване няма почти никаква разлика и двете са еднакво деградивни и крайни. У нас баланса е нарушен тотално.

Поради исторически причини попаднахме в тотална изолация след 1990 и тогава дойдоха добрите чичовци от Световната банка и МВФ с големите пачки за да ни помагат.

И у нас започна експеримент, който никъде никога в света не е правен ...да преминем от абсолютно централизирана система с пълен контрол на обществения инетерес към абсолютно часна форма на управление с пълно преобладавене на частния контрол. това е нещо повече от революция...това е експеримент с неясен изход...никой не знае как изглежда разултатът.

Корупцията и мафиотщината са в голяма степен продукт на този експеримент.

И не са виновни само българите за това а също и тези който влагат пари в експеримента.