News.bg публикува мненията ви без редакция

Неуважаеми доносници,
Човешкият живот не е нищо друго, освен поредица от избори, които непрекъснато променят посоката му.
Нам са дадени разум, свободна воля и съвест и затова човекът е образ и подобие божие.
С разума си служим, за да отделяме моралното от неморалното, свободната воля ни е дадена, за да творим добро от злото, а съвестта премерва човещината на взетите от нас решения.

Изкушението стои пред очите ни във всеки един момент и само от нас зависи дали ще му се подадем и ще продадем душите си, или ще предпочетем да останем хора. Които живеят почтено, работят, отглеждат децата си, творят, обичат.

Някои от нас избраха достойнството и спокойната си съвест и платиха с цената на кариера, почести, пари и неосъществени амбиции.

Други заложихте на кариерата и парите, заради тях предадохте приятелите и съседите си, заради пари продадохте родината и ограбихте народа си, заради кариера вършехте мърсотии, а подлостта и безсрамието ви докара зловещи последици за всички нас.
Днес вие за пореден път се опитвате да излезете сухи от блатото, чиято воня стана нетърпима.

Ние отдавна направихме своя избор и всеки ден си носим неговия кръст.
Вие също сте направили избора си, но сега отказвате да платите цената му. Защото така сте научени и защото не сте свикнали да се отчитате пред обществото, а пред други.

Неуважаеми доносници,
Ние имаме право да знаем кои сте, да преценим всеки за себе си тъмните ви дела и да се отграничим от вас.
Затова настояваме за отваряне на всички досиета и за пълна прозрачност на миналото. Вашите разбити кариери не ни интересуват, отдавна много от нас са свикнали да живеят с такива, ще се научите и вие.

Но ние повече НЕ ЖЕЛАЕМ хора с нечиста съвест да диктуват етиката и нормите в обществото ни и да предизвикват моралното му разложение, нито да предопределят бъдещето на децата ни.

Бъдете така добри, осветете сцената и слезте от нея.