News.bg публикува текстовете ви без редакция.

Военната полиция е структура която по закон е длъжна да поддържа реда и разследва извършваните престъпления от военнослужещите и гражданските лица в Министерство на отбраната, но как би могла една структура, в която ръководителите на управленски постове като директор на регионална служба и заместник директор, да не служат за пример с личните си постъпки на служителите, а ежедневно извършват престъпления и нарушения.

Налага се изводът, че умишлено се разрушава тази специализирана служба, която единствена в Министерство на отбраната има правомощия да събира информация със специални разузнавателни средства и сътрудничи на НАТО.

Директорът на регионална Служба „Военна полиция” полковник Златомир Гинчев умишлено създава обстановка, която да пречи на работата и разследването на тежки умишлени престъпления поради лична изгода и връзки с лица от криминалния контингент, регистрирани за разпространение на наркотици и към момента подсъдими като Златомир Иванов – Баретата и Стуци, чиято поставена фирма отговаряше за охраната поделението в Челопечене.

Взрива в поделението, при който се взривиха тонове боеприпаси, не е плод на случайно депониран се боеприпас, до каквато версия стигнаха разследващите, а на внимателно планирана и осъществена акция, при която с течение на няколко месеца хиляди тонове боеприпаси, годни за ползване и тонове цветни метали се изнасяха от поделението и след това за прикриване на следите поделението бе взривено умишлено, за да се прикрият следите.

Всички изнесени годни боеприпаси вече са в ръцете на оръжейната мафия и криминалния контингент и се реализират на черния пазар за оръжие. Какво би станало ако тези боеприпаси и общо опасни средства попаднат в ръцете на терористични организации, каквито данни вече са постъпили в ДАНС.

В регионална Служба "Военна полиция" много преди взрива са разполагали с оперативни данни, че в поделението се извършват кражби, които са документирани в документи с гриф "Секретно" и "Поверително", по които полковник Гинчев, освен че не е взел никакви мерки за противодействие и неутрализиране на престъпленията, е наказал лицата, изготвили докладите с мотиви, че са некомпетентни.

След взрива на поделението досъдебното производство е дадено да се разследва от екип разследващи полицаи с ръководител подполковник Николай Кунчев, които всячески прикрива истината за случилото се с тиражирането на версии, които са в напълно погрешна посока.

Една година след събитието единственото, което се е случило, е воденото на едно дело за контрабандно изсичане на дървесина в поделението срещу командира полковник Митов и нищо повече. Явно интересите на криминалните среди са такива, че са задушили възможностите на държавата, дори и когато става въпрос за национална сигурност.

Продължение на тази тенденция е и убиването на боеспособността на специализираната група за борба с тероризма към Военна полиция от полковник Гинчев, който за две години със заплахи и наказания накара повече от 50 процента от групата да напусне по собствено желание, а на тяхно място назначи момчета на по 18-20 години без опит и проучване и неспазване на процедурата като публична тайна е, че за назначаването на човек полковникът взема сумата от 4000-5000 лева.
За цялата 2008-2009г. Военна полиция София няма едни случай на задържано лице разпространяващо наркотици. Нима това е случайно и се дължи на некомпетентността на служителите?

Възможно ли е всички да са некомпетентни в тази служба, а само полковникът и неговите заместници подполковник Илиян Илиев и подполковник Йосиф Дочев са компетентни или събитията имат своето логично обяснение като създаването на чадър над организираната престъпност, занимаваща се с разпространението на наркотици и упойващи вещества, сделки с имоти и подкупни лекари от ВМА, изнудващи пациентите за скъпо струващи операции и източването на милиони левове по клинични пътеки от организирани групи от лекари и длъжностни лица от ВМА, за които също са постъпили оперативни данни, но са прикрити умишлено.

Водените разработки са за деяния не съставляващи престъпления, за нарушенията във военната авиация и покупката на самолети и вертолети на двукратно завишени цени, за неизгодните сделки при закупуването на жилища за нуждите на армията на цени по-високи от пазарните и комисионните получени от политическото ръководство и кабинета на министъра, за което и бе уволнен шефът на военна полиция Генерал Милко Чулев, който единствен не можа да се примири с източването на милионите левове и бе премахнат, а на негово място назначен доверен човек - полковник Иван Мечков в разрез с всички нормативни документи.

Може би тази служба има нужда от тотална реорганизация, за да заработи и може би трябва да бъде на подчинение на Щаба по отбраната, който не би позволил такива престъпления при никакви обстоятелства.

Възможно ли е полковник от Щаба по отбраната да шофира в нетрезво състояние както шофира полковник Гинчев личните си автомобили и употребява алкохол по време на работа? Кой би си позволил това? Кой би си позволил да променя униформата на военнослужещите по лично усмотрение като ги заставя да дават собствени пари за фланелки и пуловери които са шити от фирма близка до един от неговите приближени офицери подполковник Георгиев като двамата прибират комисионните от поръчките?

Кой би позволил заместник директора подполковник Илиян Илиев всяка събота и неделя да ползва командировъчни пари, за да се прибира до родното си село в гр. Плевен, да се докладва в докладната книга за командировката и същевременно да ползва служебен автомобил за същото пътуване при положение, че няма пари за нищо освен заплатите на служителите и при положение, че му е отпуснато ведомствено жилище, което най-вероятно ще закупи на смешно ниска цена, въпреки че не му се полага такова, тъй като същевременно ползва ведомствено общежитие и притежава недвижима собственост.

Нима е възможно това безобразие да се случи в Щаба по отбраната? С колко пари е ощетил този човек министерството и докога ще се търпи това безобразие?, Как е възможно тези господа да правят всичко възможно да не изплащат сумите за дрехи, които се полагат и парите за дежурствата, които са отработили служителите, а те самите да вършат такива безобразия и престъпления.

Къде другаде би било възможно да се случи това? Къде би било възможно полковник Гинчев да произведе в първо офицерско звание личния си шофьор, а служители с квалификация курсове и няколко висши образования с години да нямат развитие да бъдат държани като сержанти, тъй като не са си платили да станат офицери.

Интересен факт е, че едно от Розовите Беемвета се ползваше именно от полковник Гинчев естествено с шофьор офицер. А шофьорите на висшите военни са сержанти, та дори шофьорът на Президента и Министър председателя са на длъжности, приравнени с тези на едни сержант от армията.

Министър председателя Генерал Бойко Борисов по-маловажен ли е от един полковник от Военна полиция бил той и директор, возещ се в розово беемве и шофьор офицер?

Полковникът по-важни приоритети ли решава, че да има за шофьор офицер от Премиера или Президента. Позволяват ли си Президента и Премиера да употребяват алкохол по време на работа и в нетрезво състояние да заплашват с уволнения и саморазправа?

Този човек и неговите приближени заместници стоят ли над закона, Премиера и Президента? Този човек над всички закони и ценности ли стои, за които би трябвало да работи служба Военна полиция и как се отразява това на редовите служители, които ежедневно изпълняват задълженията си с чест и достойнство?

Какъв личен пример дават тези хора и как би могла да функционира службата така Служба Военна полиция?