Публикуваме позицията на депутата от БСП Георги Кадиев от профила му във фейсбук без редакция.

Няма да оттегля номинацията си. Единствено и само заради онези хора, които въпреки атаките и опита да бъда отстранен служебно чрез решение на НС на БСП, са поели риска да видят в мен качества, които търсят.

В същото време съзнавам шизофренността на ситуацията, ръководството да ме изключва от парламентарната група, а основни и районни партийни организации да ме номинират за кмет.

За да има смисъл изборът ни на кмет на 25 юли, трябват поне няколко елементарни неща:
- да се отстранят от 15-те онези, които няма да се кандидатират.
- да се публикуват данните от вътрешнопартийно допитване, на което през март отговориха над 4 000 души. Те показват кого искат за кмет партийните членове. Резултатите отдавна са готови и не виждам никаква причина да се крият, освен една - не са удобни.
- да се направи социологическо проучване с тези кандидати, които остават в играта.

Тогава вече градската конференция ще може да направи нормален избор, с всички плюсове и минуси на кандидатите. Със знанието кого харесват партийните членове и кого - хората от периферията ни.

Всякакъв друг начин на избор би бил сватбарска стрелба в тъмното. Непрактично гласуване, основано на лични симпатии, лобизъм и сметкаджийство кой как да стане общински съветник. И много, много погрешно.