Здравей Ное!

По повод писаното от теб /позволявам си да се обръщам на ти/, до някъде споделям възгледите ти. Все пак, мисля, че България е малка страна, и с географско положение, което е трън в очите на мастодоните в реалната политика.

По един или друг начин, никой няма да ни позволи да се развиваме сами, за това има купища икономически лостове. И ние трябва да "играем" по волята на някой.

Въпросът е с кой?!

Преди време се наложи да обикалям страната с един холандец от висшите среди. Той се хвана за главата от красотите на България и от възможностите да се развива сама.

На края на разговора с голяма тъга ми каза "за съжаление, никой няма да допусне това". Попитах го - защо?

Отговорът беше многозначителна усмивка и думите:
"Вие сте на стратегическо място, а и тук има много пари".

В този смисъл мисля, че в определени среди няма воля за просперитета на страната, а единствено за лична изгода.

По въпроса за Ирак, съм съгласен с теб. Но съм на мнение, че трябва да се оценят безпристрастно и положителното, направено от правителството, както и виновниците изнесли милиарди зад граница, от изграденото от мен, теб и др. за наша сметка, да си получат заслуженото...

Oт приватизацията - щети от 1 млрд. лв. само доказаните по безспорен начин, от загуби в селското стопанство, значително повече и т. н.

Oгледай се ти какво си построил за цял живот и сульото от махалата, с който преди години дори не говорехте, защото има 20-30 думи в речника...

Още мнения по темата: ТУК!