Публикуваме текста, публикуван във Facebook, от Борислав Цеков, член на Консултативния конституционен съвет при омбудсмана на България и председател на Института за модерна политика

Никакъв "снежен ад" не ни е застигнал! Или поне не е по-различен от метеорологичните условия в съседна Сърбия. Но разликата е в това, че у нас живеем в управленски ад, а в Сърбия хората - управляващи и пътноподдържащи фирми, си вършат работата по един нормален начин.

Само на 80-100 километра от София, в целия район от Босилеградско, Враня, Пирот, Ниш, Цариброд, снегът вали и трупа по същия начин като в България. Видимите резултати от работата на сръбските власти, за които свидетелствам лично (при това в Западните покрайнини, които традиционно са поизоставени от сръбската държава!) - още вчера преди обяд всички пътища, вкючително междуселски, подчертавам - включително затънтени междуселски пътища, бяха почистени до асфалт, падналите дървета отстранени и въпреки продължаващия снеговалеж поддържката на пътищата не позволи преспи и поледици - навсякъде асфалт. И така до Калотина.

Там, на ГКПП от сръбска страна е същото - почистено и съвсем нормално за тежките зимни условия. Изминеш ли броените метри до "европейска" България и попадаш на родното ГКПП с абсолютно непочистени пътни платна, дълбоки ледени коловози и пр. видими резултати. Така си продължава по целия път от Калотина до София - никакво почистване, дебел слой лед, образувал неравности като калдаръм, повече от 12 часа след спирането на снеговалежа...

България е член на ЕС, а Сърбия не е. Нито пък сръбският бюджет е по-висок от българския. За друго става дума в българския "снежен ад". За банална управленска некадърност, откровено безхаберие, мошеничества. Лиляна Павлова - оставка!