Берое и Ботев (Пловдив) не излъчиха победител в Битката за Тракия. Срещата от втория кръг на плейофите в Първа лига, играна в Стара Загора, завърши 1:1. Педро Еуженио откри резултата в 69-ата минута. Четири минути по-късно Тодор Неделев изравни от дузпа. 

Така "канарчетата" запазиха аванса си от три точки пред заралии в битката за четвъртото място. Пловдивчани са с 47 точки, докато старозагорци имат 44. Шестия Черно море е 42 пункта.

Берое - Ботев (Пловдив) 1:1
на живо

Берое - Ботев (Пд) 1:1, Неделев изравни от дузпа

Тракийското дерби се явява и директен спор за четвъртото място в Първа лига

Срещата започна с леко закъснение, тъй като един от четирите пилона за осветление не работеше. Реферите обаче прецениха, че светлината от останалите три е достатъчна, за да започне срещата. В течение на мача проблемът бе отстранен. 

Гостите можеше да открият резултата още във 2-ата минута. Тогава Тодор Неделев центрира в наказателното поле, където Антонио Вутов бе останал непокрит, но стреля покрай вратата. 

Снимка 416784

Източник: LAP.bg

В 9-ата минута Филип Филипов изчисти топката нескопосано и кълбото кацна на напречната греда. 

В 17-ата минута Матеус Леони проби и центрира опасно отляво към Мартин Камбуров, който щеше да вкара без проблем от два-три метра в празната врата, но Пиргов се хвърли на шпагат и изчисти. 

Снимка 416783

Източник: LAP.bg

Малко след това Кайзер спаси удар с глава на Леони. След половин час игра последователни удари на Камбуров и Цветков срещнаха тялото на Кристиян Димитров. 

В 38-ата минута Ботев организира добра атака. Крис Добрев получи отляво, напредна и намери отлично непокрития Александър Тонев на дясното крило. Той влезе навътре и стреля силно с левия крак, но Перниш изби.

В 45-ата минута Тонев разтресе страничната греда с мощен удар от границата на наказателното поле. 

Снимка 416782

Източник: LAP.bg

В продължението на срещата Кайзер спаси удар в близкия ъгъл на Мартин Камбуров. 

Втората част започна с два удара на Педро Еуженио. Първият бе спасен от Кайзер, а при втория португалецът не намери очертанията на вратата. 

Ботев отговори с опасен удар от точката на дузпата на Антонио Вутов, но Перниш спаси. В 55-ата минута Тонев направи непростим пропуск. Балтанов свали центриране на Еберт, топката стигна до крилото, който от няколко метра стреля покрай вратата.

Снимка 416781

Източник: LAP.bg

Две минути по-късно мощен шут на Бридиго от малък ъгъл мина покрай вратата.

В 69-ата минута Берое излезе напред в резултата. Тонев сбърка, Бригидо му отне топката и намери Мартин Камбуров. Нападателят напредна и нанесе мощен удар, който Кайзер спаси. Педро Еуженио стигна до кълбото и откри резултата на празна врата. 

Снимка 416779

Източник: LAP.bg

Три минути по-късно след меле в наказателното поле на Берое два удара на Феребори Доре срещнаха гредата. Последва центриране на Неделев и удар с глава на Костадин Ничев. Топката срещна ръката на Ерол Алкан и съдията Ивайло Стоянов посочи бялата точка. Тодор Неделев с безпощаден удар вкара за 1:1. 

До края на срещата двата отбора опитаха да стигнат до трите точки, но се отчетоха с по един опасен удар на Еуженио и Вутов.