Отборът на Ботев (Пловдив) спечели домакинството си на Верея в последния мач от програмата на 12-я кръг в Първа лига.

Двубоят в Коматево завърши при резултат 1:0 за "канарчетата".

Автор на единственото попадение в срещата стана Стивън Петков, който се разписа само 7 минути след като бе включен в игра през второто полувреме.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Ботев (Пловдив) - Верея 1:0, гол на Петков!
на живо

Ботев (Пловдив) - Верея 1:0, гол на Петков!

Битката между двата тима продължава

Първото полувреме не предложи кой знае какво на феновете по трибуните в Коматево. Продукцията, изнесена от двете единайсеторки, бе далеч от понятията "вълнуваща" и "напрегната", като чистите голови положения пред двете врати се брояха на пръстите на едната ръка.

Все пак, в чисто футболно отношение, домакините разполагаха с лек превес в представянето си на терена, докато гостите по-скоро изчакваха възможност на контраатака.

Снимка 318241

Източник: LAP.bg

С пропуски пред вратата на съперника се отчетоха Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов. Най-дейни в редиците на пловдивчани пък бяха Фелипе Бризола и Фернандо Виана, като последният не спираше да захранва съотборниците си в предни позиции с прострелни центрирания.

В нито един от открилите се шансове за отбелязване на гол не се стигна до промяна в резултата.

Десетина минути преди почивката почти половината от игрището потъна в тъмнина, след като част от осветлението на терена угасна.

Снимка 318243

Източник: LAP.bg

Играта се забави, а реферът бе на път да прекрати мача, след като се допита до двата щаба. Точно когато всички се канеха да се приберат в съблекалните преждевременно обаче, прожекторите светнаха и полувремето се доигра.

Дори и след осемте минути продължение обаче до отбелязване на гол така и не се стигна, а Здравко Илиев остави гостите с човек по-малко, получавайки втори жълт картон за удар в лицето на Ндонгала.

Победното попадение в мача падна след точно 67 минути игра, когато Стивън Петков бе точен за оказалото се и крайно 1:0.

Любопитно за отбелязване бе и това, че въпросният състезател на домакините се бе появил на терена едва 7 минути преди да открие резултата.

Снимка 318242

Източник: LAP.bg

Гостите опитаха всячески да се върнат в мача, но така и не стигнаха до сериозно голово положение пред вратата на Чворович.

Старозагорци остават в Топ 5, но "канарчетата" успяха да изпреварят своя опонент в класирането, изкачвайки се до четвъртата позиция. Тимът на Николай Киров е в серия от вече 4 поредни победи.