Левски записа трета поредна загуба в Първа лига. "Сините" отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Ботев (Пловдив) в мач от втория кръг на плейофите в първенството. Единственото попадение на базата в Коматево вкара юношата на столичани Стивън Петков в 79-ата минута. Златната резерва на "канарчетата" влезе в игра малко преди това и с глава матереализира отлично центриране на Тодор Неделев. 

Домакините играха с човек по-малко от 40-ата минута, когато Димитър Пиргов бе изгонен. 

Столичани за момента запазват третото си място във временното класиране с 50 точки, като могат да бъдат изместени от Берое, който по-късно днес играе с Верея. Ботев е пети с 45 пункта.

Ботев (Пловдив) - Левски 1:0
на живо

Ботев - Левски 1:0, Стивън Петков наказа родния си отбор

Двата тима изглеждат сериозно разклатени и ще търсят задължителна победа

Двубоят започна с грешка на Даниел Кайзер. Полякът не успя да изрита една върната топка от Терзиев в 4-ата минута. Стражът бе притеснен от Обертан, но все пак успя да изчисти в корнер.

Две минути по-късно Жоао Пауло с мощен удар отдясно разтресе страничната греда на Божидар Митрев. Малко след това Обертан си намери коридор за стрелба пред наказателното поле и нанесе удар, който рикошира в играч на домакините и излезе в корнер.

В първите минути на срещата "сините" бяха по-активният отбор, но постепенно Ботев успя да изнесе играта в половината на гостите. В 22-ата минута Неделев изведе Ндонгала отляво, но французинът не успя да нанесе точен удар и прати топката в аут.

Снимка 349539

Източник: LAP.bg

В 28-ата минута Цветкович оставения непокрит в наказателното поле Габриел Обертан. Французинът стреля от въздуха, но прати топката в напречната греда. Пет минути по-късно Прохазка открадна топката от Неделев и продължи за Паулиньо. Бразилецът финтира играч на Ботев, но опита слаб удар и не затрудни Кайзер.

Делио Роси: Срам ме е! Вината за това представяне е моя

Делио Роси: Срам ме е! Вината за това представяне е моя

"Извинявам се на всички"

В 41-ата минута "канарчетата" останаха с човек по-малко. Димитър Пиргов сбърка и топката му бе отнеса от Обертан, който щеше да се откъсне сам срещу вратаря на домакините, но бе фаулиран от защитника. За това си действие Пиргов бе санкциониран с директен червен картон. От последвалия пряк свободен удар Жорди Гомес прати топката в стената.

В края на полувремето Тодор Неделев опита да изненада Божидар Митрев с удар от малък ъгъл отляво, но топката срещна страничната греда.

Снимка 349540

Източник: LAP.bg

Втората част започна с масиран натиск на Левски. Обертан, Вутов и Прохазка не успяха да намерят очертанията на вратата с удари от далечна дистанция. Силен шут на Гомес затрудни максимално Даниел Кайзер, който все пак успя да улови.

Николай Киров: Представям си, ако този мач се играеше на "Колежа"

Николай Киров: Представям си, ако този мач се играеше на "Колежа"

"Днес момчетата спечелиха мача"

В 60-ата минута Горанов центрира в наказателното поле, където Вутов успя да изпревари Кайзер, но ударът му излезе в аут.

Седем минути по-късно най-добрият играч на домакините Жоао Пауло се справи с Ейолфсон и стреля силно по посока на вратата, но Митрев изби в корнер.

Снимка 349541

Източник: LAP.bg

В 74-ата минута отново бразилецът обстрелва вратата на "сините" от далечна дистанция, като пак Митрев се отличи с добра намеса.

Стивън Петков: Вкарвам всеки път, когато вляза в игра

Стивън Петков: Вкарвам всеки път, когато вляза в игра

"Не е толкова приятно да ти казват, че си златен жокер"

Минута по-късно Серджиу Буш направи непростим пропуск. Румънецт бе намерен с чудесно центриране от Паулиньо, но от два метра не намери очертанията на вратата.

Снимка 349544

Източник: LAP.bg

В 79-ата минута Ботев поведе с гол на златната си резерва Стивън Петков. Няколко минути след като се появи в игра нападателят оползотвори чудесно центриране на Неделев и с глава прониза Митрев.

Левски тръгна да връща гола, като удари на Буш и Кабрал излязоха в аут. В 90-ата минута Обертан също нанесе удар, който бе спасен от Кайзер. 

Така Левски записа трета поредна загуба в Първа лига и допълнително усложни положението си преди първия полуфинал за Купата на България срещу ЦСКА в сряда.

Васил Панайотов: Не играем нищо, излагаме клуба и емблемата

Васил Панайотов: Не играем нищо, излагаме клуба и емблемата

"Срам ме е"