Ботев (Пловдив) победи ЦСКА с 2:1 в мач от 32-ия кръг на Първа лига и направи Лудогорец шампион. След днешната загуба "червените" изостават на 13 точки от разградчани при 4 кръга до края на първенството. Жоао Пауло откри резултата на базата в Коматево в 31-ата минута. Три минути след началото на втората част Хеан Бланко изравни. Победното попадение за домакините реализира Стивън Петков в 56-ата минута. 

В продължението на срещата гостите получиха дузпа за игра с ръка на Йордан Минев на голлинията. Бранителят бе изгонен с директен червен картон, а Хеан Бланко изпусна отсъдената дузпа. 

С успеха днес Ботев се върна в борбата за 4-ото място. "Канарчетата" събраха 49 точки и изостават на 6 от Берое. 

Ботев (Пловдив) - ЦСКА 2:1
на живо

Ботев (Пд) - ЦСКА 2:1, Бланко изпусна дузпа

Двата тима не се намират в добра форма в последно време

Секунди след началния съдийски сигнал феновете на домакините хвърлиха карамфили на терена в знак на протест срещу съдийството по време на 1/2-финалната среща реванш от турнира за купата на България срещу Славия.

Срещата започна по-добре за "канарчетата". Жоао Пауло на два пъти не намери целта, а в 7-ата минута Черниаускас спаси удар на Неделев.

"Червените" постепенно изравниха играта. В 26-ата минута вратарят на ЦСКА се намеси добре след удар на Стивън Петков.

Снимка 353578

Източник: LAP.bg

Минута по-късно Йордан Минев изчисти удар с глава на Николай Борудов от голлинията.

В 31-ата минута Ботев излезе напред. Жоао Пауло открадна топката след грешка на Бодуров и с прецизен удар не остави шансове на Черниаускас за 1:0.

Стивън Петков: Имаме шансове и за тройката, отиваме на "Герена" за победа

Стивън Петков: Имаме шансове и за тройката, отиваме на "Герена" за победа

"Докато ме смениха дадох, каквото можах"

В 39-ата минута гостите можеха да изравнят. Пинто изведе Джеси по лявото крило, който нахлу в наказателното поле и опита да намери непокрития Бланко с успореден на голлинията пас, но колумбийският таран не успя да засече топката с шпагат в празната врата.

В края на полувремето Жоао Пауло имаше нови две добри възможности за гол. Първо негов удар в далечния ъгъл мина над вратата, а след това Черниаускас спаси.

Снимка 353576

Източник: LAP.bg

Три минути след началото на втората част гостите изравниха. Тиаго центрира от фаул, Жеан Бланко надскочи Терзиев и вкара с глава за 1:1. В 51-ата минута ЦСКА бе близо до пълен обрат, но Кайзер отрази удар с глава на Бодуров.

Стамен Белчев: Ръководството на ЦСКА ще реши бъдещето ми

Стамен Белчев: Ръководството на ЦСКА ще реши бъдещето ми

"Това не е нашата игра"

Пет минути по-късно "жълто-черните" отново излязоха напред в резултата. Йордан Минев центрира в наказателното поле, където Стивън Петков със страхотен шут от воле не остави шансове на Черниаускас за 2:1. Това бе 12-и гол от началото на сезона за нападателя.

Секунди по-късно Ботев можеше да вкара трети гол, но Тодор Неделев пропусна останал сам срещу вратаря на "червените".

Снимка 353574

Източник: LAP.bg

В 77-ата минута Жоао Пауло пое топката в половината на Ботев, успя да избяга на Стойчо Атанасов и излезе очи в очи с вратаря. Бразилецът обаче не успя да намери очертанията на вратата и прати топката в аут.

В 84-ата минута Александър Георгиев се озова на стрелкова позиция, но Даниел Кайзер се намеси блестящо и предотврати гол в своята врата. Минути след това полякът спаси и удар на Алберг. 

Помощникът на Николай Киров: За нас всеки мач е финал

Помощникът на Николай Киров: За нас всеки мач е финал

"Можеше и по-рано да затворим мача"

Дълбото в добавеното време драмата стана пълна. Съдията Драгомир Драганов посочи дузпа за игра с ръка на Йордан Минев на голлинията. Бранителят получи директен червен картон, а "червените" дузпа. Зад топката застана Хеан Бланко, но Кайзер успя да спаси удара му и донесе победата на "червените".

Снимка 353575

Източник: LAP.bg