Ботев (Пловдив) загуби домакинството си на Лудогорец в двубоя между двете единайсеторки от 22-ия кръг на Първа лига.

По програма срещата трябваше да се проведе в понеделник, но бе отложена с 24 часа заради лошите атмосферни условия в Коматево. Днес условията са по-добри и мачът се състоя.

Гостите стигнаха до победата с 3:1, като всички попадения бяха реализирани още в рамките на първите 45 минути. Точни за победителите бяха Кешеру, Мисиджан и Анисе. За домакините се разписа Диого Кампос.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Ботев (Пловдив) - Лудогорец 1:3 (ВИДЕО)
на живо

Ботев (Пловдив) - Лудогорец 1:3 (ВИДЕО)

По програма срещата трябваше да се проведе вчера

Първото полувреме беше изключително динамично и напрегнато, изпъстрено с множество ситуации за реализиране на попадения и пред двете врати.

В един момент изглеждаше така, сякаш единайсеторките нямат халфова линия, като прехвърляха топката от защита в нападение за броени секунди.

Повечето ситуации в началото на мача бяха в полза на гостите. Това очаквано доведе и до откриване на резултата в тяхна полза. Абел Анисе напредна и центрира в наказателното поле, където след 5 минути игра Клаудиу Кешеру даде преднина на състава си.

Снимка 342616

Източник: LAP.bg

24 минути по-късно Върджил Мисиджан реши да опита късмета си с изстрел от далечна дистанция и шансът бе на негова страна, след като топката влезе в мрежата за 0:2.

Тук някъде шампионите намалиха драстично оборотите, от което домакините се възползваха мигновено. В 32-ата минута Диого Кампос завърши по чудесен начин акция на тима си и го върна в срещата - 1:2.

В самия край на полувремето Иван Чворович допусна една от малкото си грешки в срещата, като Абел Анисе се възползва от тази му неточност и върна преднината от два гола на гостите.

Така до почивката разградчани успяха да установят известен контрол над случващото се на терена, но "канарчетата" нееднократно показаха, че през втората част няма да се примирят със случващото се на терена.

Снимка 342618

Източник: LAP.bg

Вторите 45 минути изобилстваха от нарушения и официални предупреждения. Играта се накъса неимоверно и ситуациите за гол намаляха драстично.

Вместо това напрегнатите действия от страна и на двата тима повлияха върху качеството на предложения футбол.

Нови голове не бяха реализирани, въпреки че Клаудиу Кешеру се отчете с удар в рамката на вратата на съперника.

Снимка 342617

Източник: LAP.bg

Така разградчани увеличиха с 3 точки преднината си пред основния свой преследвач в класирането ЦСКА, който не успя да спечели срещу Черно море на "Армията" преди дни.

Отложиха и Ботев (Пловдив) - Лудогорец
Обновена

Отложиха и Ботев (Пловдив) - Лудогорец

Двубоят трябваше да се проведе днес от 17,30 часа

За "орлите" мачът маркира победа №150 в елита.