Отборът на Ботев (Враца) сложи край на негативната си серия от три последователни загуби. Селекцията на Сашо Ангелов постигна очакваното и разгроми Верея с 3:0. Макар и да имаха известни трудности, "зелените" успяха да наложат своята воля след попадения на Мартин Кавдански, Даниел Генов и намиращия се до този момент в голова суша - Петър Атанасов. Гредата за домакините пък удари играещия своя юбилеен мач №200 в елита - Валери Домовчийски.

Ботев - Верея 3:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев - Верея 3:0 (Развой на срещата по минути)

Попаденията бяха дело на Кавдански, Генов и Атанасов

Кръг преди края на редовния сезон, врачани са на девета позиция с актив от 30 точки. Верея пък не успя да победи във вече 37-ми пореден двубой. Това е отборът с най-слабото нападение и най-слабата защита в шампионата - 9 вкарани срещу 56 допуснати гола.

Минути преди началото на двубоя, нападателят на домакините Валери Домовчийски беше награден със специален плакет по случай своя мач №200 в Първа лига.

Очакванията на мнозина футболни специалисти не се оправдаха и Ботев (Враца) не съумя да осъществи ранен домакински натиск. Срещу себе си "зелените" срещаха един добре подреден отбор на Верея, който дебнеше своя опонент на контраатака.

Теренът на стадион "Христо Ботев" беше враг и за двата отбора. На няколко пъти играчи, било то в зелено или синьо, губеха равновесие заради неравностите по тревното покритие.

Селекцията на Сашо Ангелов можеше да отбележи в 16-ата минута на срещата. Петър Атанасов демонстрира отлично движение по крилото, след което отправи точен пас за връхлитащия към дузпата Домовчийски. Юбилярят Домо обаче сгреши в решителния момент, пращайки своя изстрел право в тялото на Генадий Ганев.

Логичното все пак се случи в 18-ата, когато врачани заслужено взеха водачеството в двубоя. Отбраната на Верея бе трагична при изпълнение на корнер, като позволи на Миланов и Кавдански последователно да играят с глава. Докосването на втория вече беше фатално за заралии, тъй като топката се озова в мрежата на безпомощния им вратар.

Абсолютно от нищото, Верея можеше да възстанови паритета в 30-ата минута. Заспалата отбрана на Ботев забрави за Ковальов, който навлезе опасно в полето на съперника и отправи диагонален шут. Костов леко докосна топката, след което тя се отби и от външната част на страничната му греда. Играчът на гостите пък можеше да завърши ситуацията и по-друг начин, тъй като непокрит беше съотборникът му Денислав Станчев.

В последната минута на полувремето, главният съдия Станимир Тренчев си навлече гнева на врачанските фенове. Всички симпатизиращи на Ботев поискаха дузпа, след като центриране на Даниел Генов срещна ръката на Дмитрий Иванов. Сигнал за наказателен удар обаче нямаше.

Верея стартира втората част доста напористо, като можеше да стигне и до изравняването в 50-ата минута. Тимоте Рубин центрира по великолепен начин за непокрития на далечната греда Ковальов. Волето на украинеца обаче попадна в обсега на намесилия се решително Краси Костов.

Отговорът на домакините беше подобаващ и в 52-ата минута Валери Домовчийски удари гредата. Бившият нападател на Левски се вклини между двамата централни защитници на верейци, но топката срещна сглобката на пазената от Ганев врата.

Надеждите на Верея за изненада се изпариха в 54-ата минута, когато футболистите на Ботев (Враца) удвоиха своя аванс. Андреас Васев се справи със съперник по фланга, след което центрира за намиращия се пред вратарското поле Дани Генов. Футболистът с №9 пое с гръб към мрежата, а след елегантно завъртане я заби в незащитения от стража на старозагорци ъгъл.

Секунди, след като отбеляза попадение, Генов влезе в ролята и на асистент. Крилото на Ботев навърза трима играчи на заралии, след което центрира за непокрития на далечната греда Петър Атанасов. Той имаше всичкото време на света, за да си спре топката, а след това и да сложи край на гонещата го от доста време голова суша.

До края врачани можеха да направят своя успех още по-изразителен, но неточности пред гола имаха Домовчийски и Милан Вушурович.

В последния кръг от редовния сезон Верея приема у дома Левски, докато Ботев (Враца) ще премери сили със съименниците си от Пловдив.